Mercedes predstavio C klasu karavan

Prve fotografije otkrile su nam kako izgleda karavan verzija nove C klase. Mercedes je u međuvremenu objavio tehničke detalje i novi set fotografija C klase Estate na kojima je ovaj automobil prikazan u punom sjaju.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2014.

22:01

Default images

Mercedesova C klase najprodavaniji je model u gami ovog proizvođača a posle sedana, koji je imao premijeru krajem 2013, karavan je drugi automobil po značaju iz ove porodice.



Osim što ima novi, moderniji dizajn, koji je izveden iz limuzinske verzije, nova generacija C klase Estate sa 4.702 mm duža je od prethodne za 96 mm, dok je međuosovinsko rastojanje povećano za 80 mm i iznosi 2.840 mm.
Novi karavan ima prostraniju kabinu tako da će vožnja u njemu biti udobnija i komfornija nego do sada. To se naročito odnosi na putnike na zadnjim sedištima koji su dobili dodatnih 45 mm prostora za smeštaj nogu.

Automobil je širok 1.810 mm, što je za 40 mm više od prethodnika, čime se dobilo više prostora između putnika u visini laktova i ramena.
Zapremina prtljažnika povećana je za 5 litara, tako da je sada na raspolaganju 490 l kada su sedišta podignuta, odnosno maksimalnih 1.510 l, kada se nasloni zadnjih sedišta preklope.

Zadnja klupa deljiva je u konfiguraciji 40:20:40, a nasloni se obaraju pomoću električne komande.
Mercedes je budućim vlasnicima omogućio još jednu pogodnost. Uz doplatu moguće je dobiti opcionu Easy Pack funkciju za praktično i elegantno otvaranje vrata prtljažnika - ako su vam ruke zauzete, dovoljno je zamahnuti stopalom ispod zadnjeg branika i vrata će se automatski otvoriti.
Iako je novi Mercedes C klase Estate veći od prethodne generacije ovog modela, on je zahvaljujući novoj platformi za 65 kg lakši. Značajan napredak napravljen je kada je reč o sistemu oslanjanja - kupcima je dostupno opciono Airmatic vazdušno ogibljenje.

Dizajn unutrašnjosti takođe je prenet iz sedana i odaje utisak da je u pitanju luksuzniji i za klasu veći model.
Pogonske jedinice preuzete su od limuzinske verzije, a u zavisnosti od motora, osim standardnog zadnjeg pogona na raspolaganju je i 4MATIC pogon na sva četiri točka. Benzinci pokrivaju raspon od 156 ks (115 kW) do 333 ks (245 kW), a dizelaši od 115 ks (85 kW) do 204 ks (150 kW).

U ponudi će biti i dve verzije sa hibridnim pogonom. Model C300 BlueTEC HYBRID proizvodiće 204 ks + 27 ks, a C350 BlueTEC HYBRID raspolagaće sa 211 ks + 68 ks.
Mercedes je saopštio da će prodaja nove C klase Estate u Evropi početi u septembru, a cena još uvek nije poznata.

Više fotografija Mercedesa C klase Estate možete pogledati u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: