BMW rasprodao planiranu godišnju proizvodnju modela i8

Sudeći prema izjavi čelnika bavarske kompanije, sportski hibridni BMW počinje da opravdava novac uložen u njegov razvoj i proizvodnju.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.11.2013.

14:26

Default images

Iako je od predstavljanja modela BMW i8 na salonu automobila u Frankfurtu proteklo tek nešto više od dva meseca, nemačka kompanija tvrdi da je interesovanje kupaca za ovim modelom premašilo sva njihova očekivanja.

"Broj narudžbina koje smo primili već je dostigao celokupnu planiranu godišnju proizvodnju ovog modela", izjavio je šef prodaje BMW-a, Ian Robertson, ne precizirajući o kojoj se količini radi.

Ako znamo da je BMW na premijeri u Frankfurtu najavio da planira godišnju proizvodnju od oko 10.000 jedinica, dolazimo do približnog broja naručenih vozila.

Što se tiče drugog automobila iz nove serije "i", električnog BMW-a i3, Robertson je bio određeniji. On je kazao da je njegova kompanija primila gotovo 10.000 narudžbina za ovaj model, koji je zvanično počeo da se isporučuje u Evropi tek u novembru 2013. godine, dok je početak prodaje na tržištima SAD i Kine zakazan za početak 2014.

U oktobru se, takođe prema rečima zvaničnika BMW-a, broj zainteresovanih kupaca modela i3 kretao oko 8.000.

Saznajte više o modelu BMW i8.

Pročitajte predviđanja o tome koliko električnih modela planira BMW.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: