Kompaktni Infiniti Q30 Concept

Infiniti je u Frankfurtu izložio koncept Q30 koji u sebi objedinjuje hečbek, kupe i krosover vozilo.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 27.08.2013.

13:13

Default images

Kako kažu u Infinitiju, Q30 je osmišljen tako da se svidi pre svega mlađoj publici. Ideja je bila da se u kompaktnom premijum segmentu ponudi automobil koji ima sportske linije kupea, dimenzije malog porodičnog hečbeka i karakteristike krosovera.

Koncept ima savremeni, fluidni dizajn i stilski podseća na novu Mercedesovu A klasu i GLA Crossover. Osim navedenim Mercedesovim modelima, buduća serijska verzija konkurisala bi i odgovarajućim Volvo automobilaima, kao što su V40 i V40 Cross Country.
Sa aspekta dizajna, Infiniti Q30 preuzima elemente sa nekoliko automobila ovog japanskog proizvođača, kao što su koncepti Essence, Etherea i Emerg-e, ali i sa najnovijeg serijskog modela Q50:



Detalji o pogonskom sistemu nisu saopšteni, a serijski model će prema najavama imati sistem za podešavanje visine oslanjanja i koristiće Mercedesovu kompaktnu MFA platformu.

Produkcijska verzija potvrđena je za 2015. godinu i proizvodiće se u Nissanovom pogonu u Sanderlendu u Velikoj Britaniji.

Pogledajte galeriju fotografija sa salona u Frankfurtu.

Pratite naš specijal - Sajam u Frankfurtu 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: