Automobili

Nedelja, 21.04.2013.

21:34

Mercedes zbog Kineza produžio novu E klasu

Ponuda limuzina sa produženim međuosovinskim rastojanjem nešto je što se podrazumeva za svakog premijum proizvođača na kineskom tržištu. S obzirom da ne želi da zaostane za konkurencijom Mercedes je na Sajmu automobila u Šangaju 2013. predstavio produženu verziju nove E klase.

Izvor: B92

Default images

Dizajn spoljašnjosti preuzet je od standardnog modela koji je predstavljen u januaru 2013. u Detroitu, a koji je mogla da vidi i srpska publika i na ovogodišnjem sajmu automobila u Beogradu.

Kupci u Kini moći će da biraju između dve stilske varijante prednjeg dela automobila - elegantniju, sa klasičnom trokrakom zvezdom koja se nalazi na vrhu haube i sportsku sa Mercedesovim simbolom koji se nalazi na centralnom delu maske hladnjaka.

Produžena verzija porasla je za 140 mm. Ukupna dužina vozila iznosi 5.019 mm, a na međuosovinsko rastojanje odlazi 3.014 mm.
Kao što i pretpostavljate, najviše koristi od porasta međuosovinksog rastojanja imaće putnici na zadnjim sedištima, zbog kojih se i izrađuje ovakva vrsta automobila. Na taj način, klijenti koji se voze pozadi, poput menadžera srednjeg ranga, mogu da uživaju u prednostima luksuzne limuzine po znatno nižoj ceni od sedana iz visoke klase.

Dizajneri ovog Mercedesa išli su toliko daleko da su omogućili putnicima na zadnjim sedištima privilegiju da električnim komandama pomeraju prednja sedišta kako bi sebi omogućili više komfora.
U ponudi će biti tri benzinske verzije, najslabija E260 L BlueEFFICIENCY sa četvorocilindričnim motorom sa direktnim ubrizgavanjem koji razvija 204 ks, zatim E300 L koju pokreće šestocilindrični agregat sa 245 ks i najsnažniji model E400 L takođe sa šestocilindrašem od 333 ks.

Sve tri verzije na raspolaganju su sa ručnim i sa automatskim menjačima. Mercedes je najavio i da će kasnije u ponudi biti i još neke varijante poput modela E400 L Hybrid.

Mercedes E klase sa produženim međuosovinskim rastrojanjem proizvodiće se i prodavati isključivo u Kini.

Pročitajte o novom Mercedesu E klase.

Pročitajte o produženom BMW-u Serije 3 za kinesko tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: