Range Rover Sport

U Njujorku je uoči početka sajma automobila predstavljen najnoviji Range Rover Sport. Značajnu ulogu na premijeri ovog modela imao je i aktuelni Džejms Bond, britanski glumac Danijel Krejg, koji je provozao novi automobil ulicama Menhetna.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 27.03.2013.

15:05

Default images

Land Rover je ovaj automobil opisao kao "najbrži i najagilniji" model u svojoj istoriji.

Novi Sport kombinuje dizajn standardnog Range Rovera i modela Evoque. Sa svojih 4.850 mm, automobil je duži od prethodne generacije za 62 mm, dok je međuosovinsko rastojanje poraslo za 178 mm, što je obezbedilo dovoljno prostora u kabini za konfiguraciju "5+2" sedišta.

Zbog veće dužine vozila, putnici na zadnjim sedištima dobili su dodatnih 24 mm prostora za kolena.
U odnosu na regularni Range Rover, model Sport je kompaktniji i kraći za 149 mm, dok je oslanjanje tvrđe i prilagođenije zahtevima sportske vožnje.

Pogledajte promotivni video za novu generaciju modela Range Rover Sport sa Danijelom Krejgom u glavnoj ulozi:



Unutrašnjost automobila takođe je preuzeta od klasičnog Range Rovera, s tim što je pozicija vozača nešto niža (za 20 mm). Kao opcija dostupan je i " head-up" displej koji projektuje zančajne podatke sa instrumenata na vetrobransko staklo.

Pored toga, kupci će moći da biraju između 11 novih vrsta dezena i tekstura materijala kojima su obložena sedišta i unutrašnjost kabine.
Zahvaljujući uportebi aluminijuma umesto čelika u konstrukciji vozila, inženjeri Land Rovera postigli su impresivan rezultat - novi Range Rover Sport lakši je od prethodne verzije za čak 420 kg.

Kupcima će na početku prodaje ovog automobila biti dostupne dve pogonske jedinice. Osnovni model biće pogonjen 3.0 litarskim SDV6 dizel motorom sa 292 ks, dok će snažniju verziju pokretati 5.0 litarski V8 benzinac koji razvija 510 ks.

Snaga motora prenosi se na sva 4 točka pomoću osmobrzinskog ZF automatskog menjača.
Početkom 2014. godine, paleti pogonskih agregata pridružiće se još dva dizelaša, 3.0 litarski TDV6 sa 258 ks i 4.4 litarski DSV8 sa 339 ks, a nešto kasnije i hibridna varijanta koja će kombinovati električnu i dizel pogonsku jedinicu.

Osnovni model u Velikoj Britaniji koštaće od 59.995 funti (oko 71.000 evra), a kada se 2014. pojavi TDV6, njegova cena startovaće od 51.550 funti (oko 61.000 evra).

Pročitajte više o novoj generaciji modela Range Rover.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: