Automobili

Četvrtak, 14.02.2013.

13:45

Zavirite u McLaren P1

McLaren nas "na kašičicu" hrani detaljima njihovog novog hiper automobila P1.

Izvor: B92

Default images

Najnovije fotografije prikazuju nam izgled enterijera McLarena P1.

Prema rečima zvaničnika fabrike, ključna karakteristika enterijera je podređenost vozaču, bez bilo kakvih beskorisnih detalja koji bi odvlačili pažnju tokom brze vožnje.

Za razliku od čuvenog prethodnika, McLarena F1, u kojem je vozač sedeo u sredini kabine, P1 imaće klasičnu konfiguraciju enterijera sa dva sedišta.
Kabina izgleda izuzetno minimalistički, kako bi vozaču pružila osećaj sedenja u borbenom avionu, kažu u McLarenu. Ipak, na osnovu ovih fotografija reklo bi se da sivi enterijer ne poseduje uglađenost koja krasi italijanske konkurente.
Karbon čini veći deo kabine, od vrata, poda, centralne konzole do neba. Da bi se masa vozila dodatno smanjila, odlučeno je da karbon neće biti presvučen uobičajenim slojem laka. To ovom skupom materijalu daje siroviji izgled i umanjuje masu vozila za 1,5 kg.

U standardnu opremu ne spadaju ni izolacioni materijali, poput tepiha, sve sa ciljem smanjenja mase. Tepih je moguće naručiti kao dodatnu opremu. Ugao naslona sedišta može se podešavati samo u opsegu od 28 do 32 stepena (vertikalno) dok se visina sedišta može podeđavati samo u Mclarenovoj radionici.

Možemo očekivati još detalja novog McLarena P1 u predstojećim nedeljama, kako se približava svetska premijera ovog modela na Ženevskom salonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: