Automobili

Sreda, 16.01.2013.

12:16

Acura NSX na auto-salonu u Detroitu

Na Sajmu automobila u Detroitu 2013. prikazan je unapređeni koncept sportskog dvoseda Acura NSX koji je predstavljen 2012, upravo u tom američkom gradu. U Evropi, ovaj koncept imao je premijeru na ženevskom auto-salonu u martu 2012. godine pod oznakom Honda NSX.

Izvor: B92

Default images

Koncept Acura/Honda NSX najavljuje naslednika originalnog Hondinog sportskog modela NSX koji se proizvodio između 1990. i 2005. godine.

Iako se očekivalo da će nova verzija možda predstavljati serijski model, u pitanju je samo još jedan koncept ovog zanimljivog automobila.
Honda, koja je vlasnik premijum marke Acura, pohvalila se da koncept NSX i pored svog savremenog, futurističkog dizajna nudi dobru preglednost i odličnu vozačku poziciju.

Prilikom dizajniranja unutrašnjosti vodilo sa računa da se komande koje koristi vozač prilikom upravljanja automobilom što više pojednostave i svedu na najmanji mogući broj, kako ne bi skretale pažnju onom koji sedi za volanom, odnosno kako bi vozač bio što više fokusiran na put ispred sebe.
U japanskoj kompaniji kažu da će buduća serijska verzija Acure NSX imati Hondin Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) pogonski sistem čije srce će biti centralno postavljeni V6 motor sa direktnim ubrizgavanjem.

Benzinska jedinica pokretaće zadnje točkove pomoću menjača sa duplim kvačilom, dok će dva elektromotora nezavisno prenositi snagu na svaki od prednjih točkova.

Pogledajte animaciju vožnje Acure NSX:



Honda je saopštila da će serijska Acura NSX početi da se proizvodi 2015. u njenoj novoj fabrici u Ohaju, u SAD.

Istovremeno, možemo očekivati i gotovo identičan model sa Hondinim znakom koji će se prodavati na evropskom tržištu.

Pogledajte kako izgleda Hondina verzija koncepta NSX.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

20 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: