Porsche Macan za 2013.

Nakon što je u februaru Porsche saopštio da će se njegov novi kompaktni SUV zvati Macan, pojavile su se i prve fotografije test prototipa ovog modela.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2012.

10:07

Default images

Porsche Macan na prvi pogled izgleda kao smanjena verzija modela Cayenne, naročito posmatrajući prednji deo vozila, na kome dominira velika maska hladnjaka uklopljena u prednji branik.

Ipak, kad se Macan sagleda sa boka, vidi se da ima skladniju, elegantniju i nižu siluetu u odnosu na veći Cayenne.
Na vratima prtljažnika nalazi se spojler koji se nadovezije na liniju krova, dok se sam krov blago supušta od pozicije B stubova ka svom završetku.

Zadnji branik, pored difuzora, sadrži i dve izduvne cevi na njegovim krajevima.
U Porscheu još uvek nisu otkrili koji motori će pokretati ovaj automobil, ali očekuje se da će osnovna verzija ispod haube imati 2.0 litarski turbo-punjeni četvorocilindrični benzinac od 223 ks, a Macan S bi trebalo da dobije atmosferski 3.6 litarski V6 od 299 ks.

Macan Turbo imao bi 3.0 litarski twin-turbo V6 koji bi razvijao maksimalnih 375 ks.
Što se tiče dizel verzija, u opciji su 2.0 litarski TDI od 193 ks i 3.0 litarski V6 TDI od 253 ks, a ranije je najavljena i hibridna varijanta Macana sa 2.0 litarskim TFSI benzincem od 208 KS i elektormotorom od 44 KS.

Planirano je da se Porsche Macan pojavi na tržištu tokom 2013. godine.

Pročitajte o novoj verziji modela Porsche Cayenne GTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: