Maserati GranTurismo Sport

Maserati je na sajmu automobila u Ženevi 2012. predstavio novi model Maserati GranTurismo Sport.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2012.

09:10

Default images

Iako bi se ovaj automobil na osnovu fotografija mogao deklarisati kao redizajnirana verzija prethodnika GranTurismo S, u Maseratiju su promenom imena u GranTurismo Sport želeli da naglase da je reč u novom modelu.

Najuočljivije izmene na prednjem delu automobila odnose se na restilizovani branik i farove.

Na braniku su povećani bočni ususnici za vazduh, dok je prednji spojler sada znatno naglašeniji. Svetlosne grupe nisu restilizovane, ali su dobile LED tehnologiju.

Maserati GranTurismo Sport pokreće 4.7 litarski V8 od 460 ks i sa maksimalnim obrtnim momentom od 520 Nm, što ovom automobilu omogućava da od 0 do 100 km/h ubrza za manje od 4,7 sekundi, pre nego što dostigne maksimalnih 300 km/h.

Pratite naš specijal o Sajmu u Ženevi.

Pogledajte više fotografija sa ženevskog sajma u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: