Detroit: Cadillac ATS

Na sajmu automobila u Detroitu predstavljen je novi model prestižne američke marke – kompaktni sedan ATS.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2012.

13:25

Default images

Cadillac ATS je veoma bitan automobil u gami američkog proizvođača, s obzirom na to da će na tržištu konkurisati modelima kao što su BMW serije 3, Audi A4 ili Mercedes C klase.

Novi model predstavlja manju i sportski orijentisana varijantu Cadillaca CTS i XTS.

ATS je dugačak 4,643 m, širok 1,806 m i visok 1,521 m, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2,776 m, a težak je 1.542 kg.
U ponudi će u početku biti tri benzinska pogonska agregata: najslabiji, četvorocilindrični, 2.5 litarski atmosferski motor, 2.0 litarski turbo od 270 ks i najjači, 3.6 litarski V6 od 318 ks.

U kasnijoj fazi proizvodnje, za evropsko tržište treba očekivati i opciju sa dizel motorom, dok je za ATS-V verziju, koja će se "takmičiti" sa BMW-om M3, planiran 3.0 litarski twin-turbo V6 sa oko 380 ks.
Vlasnici Cadillaca ATS moći će da biraju između šestostepenog ručnog i šestostepenog automatskog menjača, a snaga će se prenositi na zadnje točkove.
U model ATS, kao i u ostale nove automobile ovog američkog proizvođača, ugrađen je napredni info-sistem Cadillac CUE.

Upravljanje Cadillac CUE sistemom vrši se preko tastera na volanu, glasovnim komandama i putem touch screena na centralnoj konzoli.

Klasičana instrument tabla zamenjena je multifunkcionalnim displejom, a vozaču će na raspolaganju biti četiri različita prikaza instrumenata.

Novi Cadillac XTS

Cadillac brži od Ferrarija?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: