Golf VI automobil godine za 2009.

Titulu World Car of the Year za 2009. godinu poneo je Volkswagen Golf šeste generacije na ceremoniji održanoj u Njujorku.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 10.04.2009.

14:00

Default images

Žiri koji je činilo 59 novinara iz celog sveta izabrao je legendarni model koji je od svog nastanka do danas prodat u 26 miliona primeraka, u 120 zemalja.

Ono što je značajno za VW je činjenica da je titula dodeljena u SAD, što bi moglo da se pozitivno odrazi na buduću prodaju volfsburškog predstavnika u C segmentu, i nastojanju kompanije da smeni GM sa drugog mesta kada je globalna prodaja u pitanju.

Ono što je takođe interesantno je da će se šesta generacija Golfa u SAD prodavati pod svojim originalnim imenom, a ne Rabbit kao što je to ranije bio slučaj.
Za najbolji "zeleni" automobil proglašen je Hondin model FCX Clarity.

U konkurenciji sportskih automobila trijumfovao je Nissan GT-R ispred Corvette ZR1 i Porschea 911.

Nagradu za najbolji dizajn dobio je Fiat 500.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Saznajte više o Golfu šeste generacije u našoj sekciji Vozili smo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: