Volkswagen Up! u Frankfurtu

Konačno – serijski automobil koji će ličiti na koncept iz koga je izveden! Ova vest biće puna uzvičnika samo zato što ga sadrži ime ovog modela.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 23.08.2011.

06:55

Default images

Na osnovu fotografija koje najavljuju premijeru novog VW mališana vidi se da Up! neće mnogo odstupati od koncepta predstavljenog javnosti 2007. takođe u Frankfurtu.

Iako je dugačak tek 3540, a širok svega 1640 mm, u Volkswagenu ga najavljuju kao „diva među malim automobilima“ - postavljanjem točkova na krajeve karoserije, dobijeno je međuosovinsko rastojanje od čak 2420 mm.
Kako kažu u Volkswagenu, u Up! će moći udobno da se smeste četiri odrasle osobe i nešto priručnog prtljaga. Spuštanjem zadnjih sedišta, broj putnika će se prepoloviti, ali će se korisna zapremina prtljažnika povećati skoro 4 puta.

Mada je orginalno zamišljen kao automobil kod koga su i motor i pogon smešteni pozadi, Up! će se u tome razlikovati od koncepta. U Volkswagenu su umesto toga osmislili zajedničku NSP (New Small Platform) platformu koju će Up! deliti sa eventualnim sestrinskim modelima drugih brendova iz VW grupe.
Najmanji Volkswagenov model će u ponudi imati dve verzije novog 1.0 litarskog 3-cilindričnog motora od 59 i 74KS, dok će standardni menjač biti 5-stepeni, manuelni.

Nakon benzinskih, očekuje se i verzija sa motorom na prirodni gas koji će razvijati 67 KS, a za 2013. godinu predviđen je električni E-Up!. Komunikacijske funkcije i komande biće integrisane u touch-screen tabletu koji se nalazi na vrhu centralne konzole.
Predviđene su i druge premijum opcije kao što je sistem za izbegavanje sudara koji će kočiti umesto vas pri brzinama prilagođenim vožnji u urbanom okruženju.
Izgled Up! koncepta iz 2007. godine
Volkswagen se potrudio da Up! izgleda savremeno i stilski dosledno prethodnom konceptu. U kompaniji polažu velike nade u ovaj model. Očekuje se da bi zahvaljujući dostupnosti osnovnog, raznovrsnosti srednjeg i ekskluzivnosti top modela, Up! na tržištu mogao da postane neka vrsta life-style automobila izvan klase, kao što je to nekada bila legendarna „buba“.

Kada se pojavi na evropskom tržištu u decembru, ovaj mališan će pokušati da ispuni sva velika očekivanja koja su pred njega postavljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: