Automobili

Četvrtak, 24.03.2011.

08:50

Nova Lancia Ypsilon stiže na Sajam

Na predstojećem Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, kompanija FIAT Automobili Srbija premijerno predstavlja dva vozila iz svog uvoznog programa: Lanciju Ypsilon i Jeep Grand Cherokee.

Izvor: B92

Default images

"Posetioci štanda FAS-a imaće priliku i da se upoznaju sa revolucionarnim TwinAir motorom i performansama automobila Alfa Romeo Giulietta sa motorom od 140 KS", dodaju iz ove kompanije.

Lancia Ypsilon svetsku premijeru doživela je nedavno na Salonu automobila u Ženevi. Samo par nedelja kasnije, srpska prestonica će prva ugostiti ovog najnovijeg i najmanjeg člana Lancia porodice.

Lancia Ypsilon, ima 5 vrata i, kako kažu iz ove kompanije, "ekološki napredan motor, kao i brojna inteligentna rešenja poput Blue&Me–TomTomLive sistema koji omogućava jednostavno telefoniranje, slušanje muzike i upravljanje navigacionim programom".

Pored standardne opreme, ovaj automobil poseduje tempomat, ksenon svetla, HiFi od 500W, kao i Start&Stop tehnologiju.

Uz Lanciju Ypsilon, biće predstavljena i Lancia Delta sa dizel motorom zapremine 2.000 cm3. Ova kompanija će zvanično predstaviti i novi Jeep Grand Cherokee.

Na štandu FIAT-a posetioce očekuje još jedna novina - TwinAir motor. "Lak i kompaktan, ovaj motor beleži rekordno nisku emisiju ugljen dioksida – svega 95 grama po pređenom kilometru", piše u saopštenju.

TwinAir motor poseduje dva cilindra, 85 KS i zapreminu od 875 cm3, a potrošnja goriva u proseku iznosi 4,1 litara na pređenih 100 km. Inovativna TwinAir tehnologija će domaćoj javnosti biti predstavljena kao motor FIAT-a 500.

Pod kupolama beogradskog sajma biće predstavljen i novitet brenda Alfa Romeo - Giulietta sa motorom od 140 KS i zapremine 2000 cm3.

FAS će veliku pažnju na štandu posvetiti Puntu Classic, jedinom automobilu domaće proizvodnje. Uvozni program će biti predstavljen kroz modele: Grande Punto, Punto Evo, Panda, Bravo i Linea. FIAT Professional liniju predstaviće Punto Van, Fiorino, Doblo i Ducato.

Segment SUV vozila će, uz novi Jeep Grand Cherokee, imati još dva modela: Jeep Compass i Jeep Wrangler.

Pratite naš Specijal o beogradskom sajmu automobila 2011

Pročitajte više o modelu Lancia Ypsilon 2012

Lancia sa Chrysler značkom

Vozili smo Alfa Romeo Giuliettu 2,0 JTD 170

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: