Renault Wind Gordini

Na Salonu u Ženevi 2010. godine prikazane su Gordini verzije modela Clio i Twingo. Ovogodišnji salon biće mesto premijere kupe-roadstera Wind Gordini.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.02.2011.

08:13

Default images

Gordini linija oživljena je krajem 2009. godine predstavljanjem modela Twingo Gordini RS. Kasnije je dopunjena modelom Clio Gordini RS, a prošle godine je porodicu dopunio Twingo Gordini koji se nudi sa TCe ili turbodizel dCi motorom.

Plava boja i dve bele pruge na poklopcu motora i prtljažniku dominiraju i na Windu. Bele boje su i spoljni retrovizori.
U standardni paket opreme ulazi sjajni crni krov i 17-inčne petokrake plavo-bele felne.

Motori neće biti značajno promenjeni, pa će Wind Gordini najverovatnije pokretati 1,2-litarski tCe koji isporučuje 100 KS (75 kW) ili atmosferski 1,6-litarski 16V koji proizvodi 133 KS (98 kW).
U enterijeru je sve u Gordini stilu; kožna sedišta u plavoj i crnoj boji, upravljač sa plavim delom i dve bele pruge, patosnice sa plavim detaljima.

Cene za Renault Wind Gordini biće poznate nakon premijere u Ženevi. U prodajne salone bi trebalo da stigne krajem 2011. godine.

Pročitajte više o modelu Renault Twingo Gordini

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

19 h

Podeli: