Automobili

Četvrtak, 11.11.2010.

09:48

Audi Q5 Hybrid quattro 2011

Na Salonu u Los Anđelesu Audi će predstaviti svog novog hibridnog ljubimca Q5. Iz ove nemačke autokompanije nisu bili škrti kada je reč o fotografijama i tehničkim detaljima.

Izvor: B92

Default images

Pod haubom će se naći 2,0-litarski TFSI benzinski motor sa 211 KS uparen sa električnim motorom snage 44 "konja".

Kombinovana snaga iznosi oko 245 KS i 480 Nm, pa ovaj luksuzni crossover iz mesta do 100 km/h stiže za 7,1 sekundu, dok je maksimalna brzina koju postiže 222 km/h.
Hibridni Q5 može se kretati i samo na elektropogon, ali mu maksimalni domet iznosi svega 3 kilometra i to pri brzinama do 60 km/h.

Ovaj automobil ima pogon na svim točkovima i prosečno bi trebalo da troši oko 7 litara na 100 pređenih kilometara, a pretpostavlja se da bi emisija CO2 trebalo da bude manja od 160 g/km.
Pored hibridne "mašinerije", opremljen je i gumama sa malim otporom pri kotrljanju, specijalnom značkom, ali su na njemu vidljive još neke sitne izmene, čisto da bi oštro oko razaznalo da nije reč o regularnom modelu Q5.

Automobil će imati i bežičnu internet konekciju i posebnu boju karoserije - "polarno srebrnu".

U prodajne salone hibridni "Nemac" trebalo bi da stigne sredinom 2011. godine, a cene i detalji će biti poznati nakon premijere u Los Anđelesu.

Martina A.



Vozili smo: Audi Q5 quattro 2,0 TDI S-tronic

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: