Protest taksista na aerodromu

Samostalni taksisti blokirali su prilaz taksi stanici na aerodromu protestujući zato što su regularna taksi udruženja dobila dozvolu da imaju sopstvenu stanicu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 08.07.2010.

16:30

Default images

Na aerodromu se nalaze i policajci, kao i pripadnici obezbeđenja koji pokušavaju da reše problem sa taksistima.

Reč je o taksistima koji su registrovani kao samostalni, a među njima ima i članova Beotaksija.

"Mi ne pravimo problem, nije problem u nama, problem je u njima, oni su uradili nešto što je neregularno, a mi to nećemo da dozvolimo", kaže samostalni taksista Damir Mitrović.

"Ali, ako budemo čekali na inspekciju i policiju, to može da potraje. Kad su oni uzeli zakon u svoje ruke možemo i mi", rekao je on.

Na rad ovih taksista često je bilo pritužbi građana da su im cene previsoke, da se nekada ne uključuje ni taksimetar.

Ostala taksi udruženja koja imaju jedinstven cenovnik za stranke odlučili su da se izdvoje kako bi svi građani znali da ih na njihovoj stanici očekuje regularna cena i nema prevare.

Taksisti koji će biti na toj drugoj stanici su članovi Beogradskog taksija, Pink taksija, Luksa, Taksibela, kao i Nacionalnog taksija, objašnjava za B92 Zlatan Zlatković, vlasnik Beogradskog taksija.

"Sve je nastalo pre 15 dana kada smo mi ukinuli našu jedinstvenu ponudu od 900 dinara. Pojavio se vakuum, mi nestali, oni divljaju, otišla cena gore", kaže Zlatanović.



Kako B92 saznaje u gradskoj Vladi, regularnim taksistima je dozvolu za stanicu dodelio Aerodrom.

U beogradskom Aerodromu, potvrdili su da su dozvolu za osnivanje posebne taksi stanice dali juče.

"Nama na aerodromu Nikola Tesla putnici su najvažniji i u njihovom interesu i zbog putnika smo podržali inicijativu pet taksi udruženja da osnuju jedinstvenu taksi stanicu u dolaznom delu terminala. Odatle će prevoziti po taksimetru", kaže portparolka Aerodroma Katarina Belanović.

"Na taj način obezbeđeno je da se putnici prevoze po regularnim cenama. Prema našim informacijama iz Gradskog sekretarijata za inspekcijske poslove, ta udruženja nemaju nijednu primedbu putnika na uslugu“, navela je ona.

Inače, udruženja regularnih taksista dobila su dozvolu od grada Beograda da paraleleno sa postojećom taksi stanicom imaju i svoj "taksipoint".

U tom Udruženju su Beogradski taksi, Pink taksi, Luks, Taksibell, kao i Nacionalni taksi.

Sa samostalnim taksistima tokom prethodnih dana, problem su imali i promoteri Egzit festivala, koji su na terminalu za dolaske , gostima Exita između ostalog davali informacije o najjeftinijem prevozu.

Na ulicama Beograda ima oko 10.000 taksi vozila, među kojima i oko 3.000 neregularnih, dok Studija o broju taksi vozila kaže da bi trebalo da ih bude oko 4.500.

Fotografija - Tanjug

Poskupeo taksi u Beogradu

Low-cost taksi: mala cena, veliki problem

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: