Predstavljen Audi A1

Vodeći ljudi u Audiju tvrde da je njihov najmanji model najsportskiji i najluksuzniji u klasi, a uz to nudi i mnoštvo opcija za personalizaciju, kao i njegov najveći rival - Mini.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2010.

12:31

Default images

Audi lansiranjem ovog modela potvrđuje odlučnost da obogati ponudu malih automobila, počevši od A1 Sportbacka, preko malog SUV-a Q1 (2012.), a u pripremi je i A1 Cabriolet, koji bi trebao da se pojavi 2013. godine.

Audi A1 bazira na platformi aktuelnog VW Pola, dok novost predstavlja ugradnja prilagođene elektronske blokade diferencijala, kao i sedmostepenog S-tronic menjača sa duplim kvačilom.
U početku, A1 biće dostupan sa četiri motora. Svi će biti opremljeni direktnim ubrizgavanjem goriva, turbopunjačima i stop-start tehnologijom. Osnovni motor 1.2 TFSI ima 85 KS, 1.4 TFSI proizvodi 120 KS, a 1.6 TDI 90, odnosno 105 KS.

Emisija CO2 kod najčišćeg dizelaša spuštena je na 99 g/km, a performanse su poboljšane kod svih modela, zahvaljujući maloj težini vozila, neznatno većoj od jedne tone.
Za zahtevnije, u pripremi je S1 opremljen 1,4-litarskim turbomotorom snage 180 KS, koji stiže na proleće iduće godine, a u planu je još jača verzija kao i quattro e-tron varijanta.

Unutrašnjost je tipično audijevska, sa atraktivnim detaljima, LED osvetljenjem i MMI multimedijalnim sistemom. Za zvuk će se pobrinuti Bose stereo sistem snage 465 W, sa memorijom od 20 GB.
U poređenju sa Minijevim prtljažnikom od 160 litara, Audijev sa 267 litara nudi osetno više mesta, a uz mogućnost preklapanja zadnje klupe, taj prostor može se povećati na 920 litara.

Model A1 proizvodiće se u Belgiji, a prvi automobili u evropske prodajne salone stižu tokom leta. Kompanija najavljuje da će cene biti konkurentne Miniju.

Izvor: Autoklub.hr

Pogledajte više fotografija modela Audi A1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: