Volkswagenov kvartet u Ženevi

Volkswagen će na predstojećem salonu u Ženevi posetiocima otkriti četiri nova modela.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.03.2008.

13:33

Default images

Prva generacija Sciroccoa debitovala je u švajcarskom gradu pre 34 godine. Sportski kupe sada dolazi u Ženevu u novom izdanju, sa 2,0 litarskim FSI benzincem i 200 KS, a očekivana početna cena je oko 27 000 evra.

Pored Sciroccoa u Ženevi će se pojaviti i dva “zelena” modela, Golf Hybrid i Passat TSI Ecofuel.
Golf će moći da se pohvali emisijom CO2 manjom od 90 g/km kombinujući 1,2 litarski dizel sa 75 KS i elektromotor, a tu je i poslednja generacija sedmostepenog DSG menjača sa dvostrukom spojnicom.

Golf Hybrid će u kombinovanom režimu rada dostići minimalnu potrošnju od 3.4 l, dok će u gradskim uslovima sa elektro pogonom imati nultu emisiju.
Passat Ecofuel raspolaže sa 150 KS koje mu donosi TSI agregat na zemni gas. Potrošnja, ne više od 5,2 kg gasa na 100 pređenih kilometara.

Na VW-ovom štandu biće predstavljen i novi član Bluemotion porodice, Sharan MPV.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: