Volkswagen Scirocco

Iako je zvanično predstavljanje modela Scirocco bilo zakazano za sajam automobila u Ženevi, fotografije i pojedini detalji ovog Volkswagenovog modela procureli su u javnost pre premijere.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.02.2008.

14:00

Default images

Model Scirocco poseduje veliku sličnost konceptu Iroc koji je 2006. godine predstavljen u Parizu.

U procesu prelaska u komercijalnu proizvodnju Volkswagen Scirocco izgubio je prvobitnu prednju masku nalik štitu sa kojom je podsećao na modele kompanije Audi. Volkswagen je odlučio da novi model odlikuju prave, horizontalne linije koje Sciroccou daju širi i klasičniji izgled.

Ostatak modela Scirocco ostao je identičan konceptu Iroc.
Motorizaciju će činiti osnovni benzinac zapremine 1,4 l sa 140 KS i 2,0 litarski turbo sa 200 KS. Nešto kasnije biće predstavljena i snažnija verzija sa 230 KS.

Predstavnik „dizelaša“ biće 2,0 litarski common rail sa 170 KS.

Novi Volkswagenov model sigurno neće izneveriti očekivanja svih koji su se potajno nadali da će Scirocco ostati veran ranije predstavljenom konceptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

17 h

Podeli: