Automobili

Subota, 22.12.2007.

16:00

Restilizovani Mercedes SLK

Restilizovana verzija Mercedesa SLK roadstera ući će u prodajne salone u aprilu 2008. godine.

Izvor: B92

Default images

Uz izmenu imidža, novi SLK dobiće i unapređenu paletu motora. Spolja gledano, najuočljivije promene dotiču se frontalnog dela kome su dizajneri dodali novi odbojnik i „strelastiju“ formu „nosnog“ dela.

Pozadina je takođe modifikovana u vidu novog difuzora, trapezoidnih završetaka izduvnih cevi i zatamnjene zadnje signalne grupe.

„Skalpel“ je radio i u unutrašnjosti, te se novom izgledu instrumentacije pridružio i upravljač sa tri paoka sa inkorporiranim multifuncionalnim prekidačima. Audio sistem takođe je unapređen, i to sa Bluetooth tehnologijom i MP3 plejer interfejsom.
Sa izuzetkom V8 motora koji pokreće perjanicu linije, SLK 55 AMG, svi agregati su revidirani. Ono što je najbitnije spomenuti je potpuno novi V6 koji će se naći ispod haube SLK 350, sa više snage i obrtnog momenta, ali sa manjom potrošnjom od svog prethodnika, kao i manjom emisijom CO2.

Motori u SLK 200 i 280 takođe su manje „žedni“, i čistiji.
Po prvi put dostupan je sistem direktnog upravljanja sa varijabilnom asistencijom. Varijabilna asistencija pruža pomoć pri pravolinijskoj vožnji dajući doprinos stabilnosti putanje, ali pomaže i pri okretanju upravljača. To znači da je vozačima olakšana vožnja kroz grad, uz zadržavanje osećaja na upravljaču tokom brže vožnje na otvorenom. Ovaj sistem će na SLK 55 AMG biti standard, dok će kod ostalih modela doći kao opcija.

Ostatak „mehanike“ ostaje nepromenjen. Čvrsti krov i dalje je prisutan, kao i Airscarf sistem grejanja i sveobuhvatan paket luksuzne i bezbednosne opreme.

Cene će biti objavljene početkom 2008. godine.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: