Volkswagen T-Cross na korak od premijere

Novi krosover nemačkog proizvođača snimljen je tokom testiranja na putu, a manjak “kamuflaže” nagoveštava skoru premijeru ovog modela.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 30.05.2018.

14:28

Volkswagen T-Cross na korak od premijere
Foto: Automedia/Motor1.com

VW planira da do kraja godine upotpuni svoju gamu malim krosoverom T-Cross, koji će u ponudi ovog proizvođača zauzeti mesto tik ispod modela T-Roc.

Sudeći na osnovu “špijunskih” fotografija, dizajn automobil u velikoj meri biće preuzet od većeg krosovera, a vozilo će koristiti umanjenu verziju MQB A0 mehaničke platforme na kojoj je baziran i novi Polo.
Foto: Automedia/Motor1.com
U odnosu na T-Roc, Volkswagen T-Cross imaće za 30-ak mm manje međuosovinsko rastojanje (oko 2,57 m), dok će paleta motora biti pozajmljena od modela Polo.

Osnovnu verziju pogoniće trocilindarski turbo benzinac, a snaga će se prenositi na prednje točkove. U modelima sa skupljim paketima opreme i jačim motorima, kupcima će biti ponuđena i opcija 4x4.
Foto: Automedia/Motor1.com
Volkswagen T-Cross trebalo bi da debituje kasnije ove godine, a u prodajne salone će stići najverovatnije početkom 2019.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: