Automobili

Sreda, 05.11.2014.

14:54

Volvo predstavio V60 Cross Country

Volvo je proširio svoju ponudu "kros" modela Cross Country verzijom karavana V60.

Izvor: B92

Default images

Novi model zasnovan je na standardnom V60, od koga ima veći klirens za 65 mm.

Kupci će moći da biraju između 18 i 19 inčnih alu felni, a vozilo je dodatno zaštićeno na donjim spoljašnjim delovima kako bi se sprečila manja fizička oštećenja od kamenčića u vožnji izvan asfaltiranih puteva.
Volvo V60 Cross Conutry imaće premijeru na salonu automobila u Los Anđelesu, koji se održava u drugoj polovini novembra, s obzirom da će se prvo naći u prodaji na severnoameričkom tržištu.

U SAD i Kanadi automobil će biti opremljen petocilindričnim, 2.0 litarskim benzincem sa 250 ks, a snaga će s eprenositi na sva 4 točka putem automatskog menjača.
Početkom 2015. novi model počeće da se prodaje i u Evropi, a ponuda motora biće proširena novom generacijom četvorocilindričnih Drive-E benzinskih i dizel agregata, koji su predstavljeni na novom XC90.

Verzije sa Drive-E motorima imaće pogon na prednje točkove, a za model sa pogonom 4x4 rezervisan je petocilindrični D4.
Više detalja o modelu V60 Cross Conutry i cene za evropsko tržište znaće se uoči početka prodaje u Evropi.

Pogledajte promotivni video za novi model:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: