Automobili

Sreda, 14.11.2012.

13:11

Montaža krova Aventadora Roadster

Lamborghini je u ponedeljak predstavio model Aventador Roadster. Iako za ovaj automobil treba da izdvoje više od 300.000 evra, budući vlasnici u slučaju kiše moraće ručno da montiraju krov.

Izvor: B92

Default images

Na prvi pogled izgleda nelogično da automobil koji toliko košta nema krov koji se automatski sklapa i rasklapa. Međutim, kada se pogleda koliko je mala masa dva panela koji sačinjavaju krov od ugljeničnih vlakana, svari postaju jasnije.

Lamborghini je u izradi montažnog krova koristio posebnu tehnologiju proizvodnje koja materijal težak svega 6 kg čini čvršćim od titanijuma. Na taj način postignuto je da automobil ima znatno manju težinu nego što bi to bilo u slučaju ugradnje mehanizma za automatsko sklapanje krova.

Istovremeno, karoserija Roadstera dovoljno je kruta u vožnji ekstremnim brzinama od preko 300 km/h. Pogledajte demonstraciju montaže krova na Aventadoru Roadster sa nedavne promocije ovog modela:



Ovakva procedura instaliranja krova koji se u rasklopljenom stanju nalazi smešten u prtljažniku automobila jednostavnija je nego na modelu Murcielago Roadster i zahteva manje vremena.

Inače, Aventador Roadster za pogon koristi 6.5 litarski atmosferski V12 motor koji se nalazi i u regularnom modelu. Do stotke stiže za 3 sekunde, sa montiranim krovom, pre nego što dostigne maksimalnih 350 km/h.

Pročitajte više o Lamborghiniju Aventador Roadster.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: