Automobili

Ponedeljak, 08.10.2012.

10:10

Galerija: Mazda6

Jedan od najinteresantnijih modela koji je predstavljen na aktuelnom sajmu automobila u Parizu je Mazda6. Japanski proizvođač prikazao je novu “šesticu” u sedan i karavan verziji, a u sklopu promocije objavio je i nove fotografije oba modela.

Izvor: B92

Default images

Iako je D segment, kojem Mazda6 pripada, sa 6,2% učešća u ukupnoj prodaji putničkih automobila u Evropi relativno mali, proizvođači mu posvećuju veliku pažnju.

U Mazdi ističu da su zahvaljujući povećanom međusovinskom rastojanju (2.830 mm) kod nove "šestice" sedan omogućili putnicima više prostora u kabini, a samim tim i veći komfor.

Prtljažnik, čija vrata se sada otvaraju šire nego na prethodnom modelu, raspolaže sa 489 litara zapemine.
Izneneđujuće, karavan verzija je kraća od sedana za 65 mm, a ima i kraći raspon između točkova (2.750 mm).

Ipak, u japanskoj kompaniji kažu da to neće smetati putnicima na zadnjoj klupi koji će i dalje imati dovoljno mesta za noge. Prtljažni prostor je očekivano veći i iznosi 522 litra.
U Mazdi su naročito ponosni na novu šasiju koja je lakša nego na prethodnoj generaciji, ali je u isto vreme i kruća.

Oslanjanje je podešeno za žustru, brzu, ali isovremeno i udobnu vožnju, kažu u toj kompaniji.
Obe verzije nove Mazde6 biće dostupne sa tri benzinska i dva dizel motora.

Četvorocilindrični 2.0 litarski benzinski SKYACTIV-G motor u ponudi je sa 135 i 165 ks, dok najsnažniju benzinsku verziju pokreće 2.5 litarski SKYACTIV-G agregat sa 192 ks.
Dizel opcija uključuje 2.2 litarski SKYACTIV-D motor u opcijama sa 150 i 175 ks.

Osim 2.5 litarskog benzinca, koji je standardno opremljen šetsostepenim automatskim menjačem, svi drugi motori upareni su sa šestostepenom manuelnom transmisijom dok se automatska verzija može dobiti kao opcija.
Mazda je saopštila da će nova “šestica” na evropsko tržište stići do kraja 2012. godine.

Kupcima će biti dostupni i sistemi poput automatskog kočenja kako bi se izbegao sudar, pri malim i velikim brzinama, kao i sistem koji upozorava vozača da je automobil skrenuo iz saobraćajne trake kojom se kreće.

Pogledajte galeriju fotografija nove Mazde6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: