Automobili

Četvrtak, 07.06.2012.

09:03

Mercedes SLS AMG GT

Dve godine nakon pojavljivanja na tržištu modela SLS AMG Gullwing i samo godinu dana pošto je predstavljen SLS AMG Roadster, Mercedes je objavio detalje i rendere unapređenih verzija ova dva automobila. Pored manjih kozmetičkih promena, poboljšani su pogonski i prenosni sistemi.

Izvor: B92

Default images

Osveženi Mercedes SLS AMG dobio je u obe karoserijske varijante dodatak GT u nazivu modela. Vizuelno, SLS AMG GT veoma malo se razlikuje od aktuelnih verzija.

Prednje i zadnje svetlosne grupe blago su zatamnjene, dok su Mercedesov znak na maski hladnjaka, krilca na bokovima i haubi automobila i kućišta spoljnih retrovizora izvedena u novom, tamnom visokosjajnom finišu.
Mercedes SLS AMG GT Gullwing
U unutrašnjosti, dizajneri su na oblogama vrata i središnjim delovima sedišta dodali Alcantara materijale.

Promene su obuhvatile i pogonski sistem, pa je tako atmosferski 6.3 litarski V8 dobio dodatnu snagu. Ovaj agregat sad je u stanju da umesto 570 razvije 591 ks, ali je maksimalni obrtni moment ostao isti i iznosi 650 Nm.
Unapređen je i sedmostepeni AMG SPEEDSHIFT DCT menjač sa duplim kvačilom, pa je zahvaljujući optimizovanoj promeni brzina Mercedes SLS AMG GT u stanju da od 0 do 100 km/h ubrza za 3,7 sekundi, što je za 0,1 sekundu brže od aktuelnog modela.

Do 200 km/h SLS AMG GT stiže za 11,2 sekunde, a maksimalna brzina automobila elektronski je ograničena na 317 km/h.

Mercedes SLS AMG GT počeće da se prodaje na evropskom tržištu u oktobru 2012. godine, po početnooj ceni koja će u Nemačkoj za Gullwing model iznositi 204.680 €, odnosno 213,010 € za Roadster verziju.

Više rendera i detalja enterijera modela Mercedes SLS AMG GT možete pogledati u našoj Galeriji.

Pročitajte o Mercedesu SLS AMG Black Series.

Pročitajte kako su dva kineska novinara slupala Mercedes SLS AMG tokom testiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

22 h

Podeli: