Automobili

Sreda, 27.04.2011.

07:56

McLaren: Svake godine novi model

Zašto da bude u senci kada po principu "novi model svake godine" na tržištu može da se takmiči sa drugim proizvođačima sportskih automobila?

Izvor: B92

Default images

Morali smo da čekamo skoro dve decenije da bi McLaren izbacio na tržište novi model. McLaren F1 počela je da se proizvodi 1992. godine i skoro 18 godina kasnije britanski proizvođač napravio je superautomobil MP4-12C.

Antony Sheriff, jedan od šefova u ovoj kompaniji, izjavio je da će, po najnovijem planu, novi modeli stizati svake godine. Naravno, biće potrebno dosta vremena da se istraži i razvije novi superautomobil, pa se pretpostavlja da će narednih godina stizati nove varijante modela MP4-12C. Već se priča o kabriolet verziji.

Problem ne bi trebalo da predstavljaju ni sve strože eko-norme, jer u McLarenu aktivno rade na komercijalizovanju sistema regenerativnog kočenja iz Formule 1.

McLaren već sada ima više porudžbina za svoj MP4-12C nego što ih može proizvesti. Osim toga, Britanci navodno rade na pristupačnijem sportskom modelu koji bi trebalo da konkuriše Porscheu 911 i Nissanu GT-R. Priča se i o modelu koji bi trebalo da konkuriše Bugattiju, Paganiju i Koenigseggu.

Pročitajte više o McLarenu MP4-12C

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: