Automobili

Nedelja, 19.01.2014.

19:22

"Biće to najlepši Mercedes do sada"

Novi sportski Mercedesov top model, koji je u javnosti poznat pod nazivima SLC i AMG GT, prema rečima šefa dizajna te kompanije, Gordena Vagenera (Gorden Wagener), biće najlepši automobil u istoriji marke sa trokrakom zvezdom.

Izvor: B92

Default images

Novi sportski model, koji ima internu fabričku oznaku C190, i dalje je "maskiran" s obzirom da se nalazi u fazi testiranja, pa još uvek ne možemo da proverimo ovu tvrdnju Mercedesovog prvog dizajnera.

Vagener, međutim, kaže da oni koji su bili u prilici da vide kako automobil izgleda bez kamuflaže, upoređuju novi Mercedes sa legendarnim Jaguarom E-Type, koji se smatra jednim od najlepših sportskih automobila ikada.

Mercedesov glavni dizajner veruje da će i model SLC/AMG GT ostaviti sličan vanvremenski pečat u automobilskoj istoriji.
Foto: worldcarfans.com
Što se tiče voznih karakteristika, član upravnog odbora i bivši šef AMG odeljenja, Ola Kalenius (Ola Källenius), nedavno je izjavio da je fokus prilikom razvoja ovog automobila bio na njegovim sportskim karakteristikama, dok je luksuz u drugom planu.

"Namerno smo želeli da razdvojimo modele SLS AMG i SLC/AMG GT, jer je prvi označavan kao 'sportsko-luksuzni', dok će drugi u istoriji Mercedesa biti poznat kao 'čisto sportski' automobil", objašnjava Kalenius.
Foto: worldcarfans.com
On nije bio spreman da saopšti tehničke detalje, ali pretpostavlja se da će novi Mercedesov sportista, čija se premijera očekuje tokom 2014. godine, imati ispod haube 4.0 litarski V8 koji će proizvoditi 485-500 ks, a reč je o motoru koji će pogoniti i novi Mercedes C63 AMG.

To je znatno ispod snage koju razvija aktuelni SLS AMG, ali, sa druge strane, novi model biće manji i lakši, pa stoga i agilniji.

Saznajte više o Mercedesu SLC/AMG GT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: