Automobili

Utorak, 16.08.2011.

10:30

Cadillac ERL stiže 2013.

Izvor blizak kompaniji navodi da General Motors planira serijsku proizvodnju luksuznog električnog kupea Cadillac Converj. Međutim, on se neće zvati tako, već ERL.

Izvor: B92

Default images

Očekuje se da će ovaj automobil zvanično biti predstavljen 2013. godine kao model za 2014.

Isti izvor navodi da će serijsku verziju pogoniti 1.5-litarski Voltec motor koji se nalazi i u Chevrolet Voltu.

Converj koncept premijerno je predstavljen na Salonu automobila u Detroitu 2009. godine. Kako je pokupio pozitivne kritike, General Motors dao je "zeleno svetlo" za serijsku proizvodnju.

Bob Lutz je u januaru 2010. godine izjavio da je menadžment dozvolio serijsku proizvodnju ovog automobila. Međutim, dva meseca kasnije saopšteno je da se to ipak neće desiti. Cadillacov portparol David Caldwell izjavio je da "Converj program nije dostigao taj stepen razvoja da bi se započelo sa proizvodnjom".

Jedan od razloga je i taj što GM ne bi mogao da profitira od male količine koja je planirana da se proizvede.

Iz proizvodnje su bili zabrinuti da bi težina i dodavanje luksuznih elemenata moglo da ograniči domet i performanse ovog automobila.

Međutim, sada iz GM-a stižu informacije da će serijska verzija u prodajne salone stići 2013. godine.

Umesto Converj, iz GM-a saopštavaju da će se novi kupe zvati ERL.

Pročitajte više o Cadillac Urban Luxury konceptu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: