Automobili

Petak, 15.01.2010.

09:00

Cadillac XTS Platinum Concept

XTS Platinum Concept predstavljaće sam vrh ponude američkog proizvođača, a svojim adutima direkno cilja na evropske luksuzne limuzine, poput BMW-a serije 7 ili Mercedesa S-klase.

Izvor: B92

Default images

U poslednjih desetak godina, Cadillac polako transformiše paletu svojih proizvoda, kako bi ravnopravnije krenuo u borbu sa evropskim premium markama.

Nadaleko poznati proizvođač masivnih old-school limuzina sa motorima velikih zapremina koje su obilovale luksuzom i modernom tehnologijom, okreće list i planira da uzme deo kolača luksuznim markama na evropskom tržištu.
Nažalost, taj proces teče vrlo sporo i delimično je uspešan, iako je bilo sjajnih modela poput Escaladea, a treba spomenuti i sve tri verzije modela CTS, koje su dobro prihvaćene na tržištu.

Najnoviji model, koji se trenutno nalazi u fazi koncepta, nosi ime XTS Platinum Concept, i predstavlja njihovog aduta koji cilja na sam vrh visoke klase. Tržišna bitka sa BMW-om serije 7, Mercedesovom S-klasom, Audijem A8 i Jaguarom XJ, neće biti nimalo jednostavna, ali određeni aduti svakako postoje.
Model XTS zameniće manji STS i veći STS, a na tržištu bi se trebao pojaviti krajem 2011. godine. U skladu sa trendovima, superluksuzni sedan, uz tradicionalne V8 benzince će u ponudi imati i plug-in hibridnu verziju, koju čine 3,6-litarski V6 benzinac i elektromotor koji snagu crpi iz litijum-jonskih baterija hlađenih vodom.

Ako se vozi samo na električnu energiju u stanju je da prevali 30 km, do brzine od 65 km/h, nakon čega uskače benzinski V6.
Ukupna snaga od 350 KS prenosi se na sve točkove, a tu je i sofisticirani sistem vešanja Magnetic Ride Control sa kontrolom stabilnosti StabiliTrack.

Na sam dizajn se nema šta prigovoriti - luksuz je vidljiv na svakom detalju, a luskuzni materijali u unutrašnjosti zaokružuju ukupan utisak.

Izvor: Autoklub.hr
Priredio: Bane Vuković


Pogledajte više fotografija koncepta Cadillac XTS Platinum u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: