Automobili

Utorak, 18.03.2008.

12:00

Mercedes predstavio novu B klasu

Nakon skoro tri godine provedene na tržištu, Mercede-Benz predstavio je novu, redizajniranu verziju B klase, kojoj se pridružuje i model sa oznakom BlueEfficiency.

Izvor: B92

Default images

BlueEfficiency označava pogonsku jedinicu koja radi na komprimovani prirodni gas, uz primenu start-stop tehnologije, a novi motor svoje mesto je našao u Mercedes-Benzu B170 NGT.

Kao što to obično biva, restilizovan je fronalni deo, sa novim grilom hladnjaka, odbojnikom i haubom. Nove su i zadnje signalne grupe, kao i zadnji odbojnik. Izmene je doživeo i enterijer.

Nova paleta dostupnih naplataka je takođe tu, dok su bočni retrovizori, kao i ručke vrata u boji karoserije.
Pored B170 NGT (koji kao gorivo koristi i benzin), dostupna je lepeza agregata u koju su uključena dva turbo dizela i četiri benzinca.

Zahvaljujući brojnim tehnološkim unapređenjima na B klasi, motori sada troše 7 odsto manje goriva nego ranije.

Za sve zaljubljenike u brzinu i vrhunske performanse Mercedes je spremio i model B200 Turbo koji će pokretati dvolitarski motor na komprimovani gas sa četiri cilindra sa 193KS. Ubrzanje ovog modela do 100 kilometara, po rečima fabrike, iznosiće ispod 7.6 sekundi.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: