Postignut dogovor sa auto-školama?

Auto-škole, koje su polovinom aprila održale protestnu vožnju ulicama Beograda, postigle su načelan dogovor sa MUP-om. Prema ovom dogovoru, škole neće biti u obavezi da imaju u vlasništvu ili pod zakupom poligon, već će izgradnja poligona biti obaveza lokalnih samouprava.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.04.2015.

10:25

Default images

Osim toga, audio i video nadzor neće biti obavezni za teorijsku nastavu i praktični deo vozačkog ispita, ali ostaje mogućnost ovakvog vida kontrole za vreme trajanja ispita iz poznavanja teorije.

Na sastanku predstavnika Uprave saobraćajne policije i Privredne komore auto-škola načelno je dogovoreno da se vlasnici centara za obuku oslobode obaveze da imaju tahograf, osim za vozila C kategorije, a izbrisan je zahtev da ispitivač ne može ispitivati kandidate koje je obučavao.

Jedna od obaveza koja je takođe bila sporna za predstavnike auto-škola je uvođenje računara koje bi vlasnici sami finansirali. Zato je u načelu dogovoreno da se učionica za polaganje teorijskog ispita može obezbediti sredstvima više auto-škola, ali i da se rok za nabavku opreme produži.

Na predstojećem sastanku koji bi trebalo da se održi 5. maja trebalo bi da se dodatno razrade ova tema, ali i da se definiše tekst izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima koji se odnosi na ovu oblast.

Kada se usaglasi tekst zakona najverovatnije će se ponovo pristupiti izradi pravilnika koji se odnose na polaganje vozačkog ispita i uslova koje auto-škole moraju da ispunjavaju.

Podsetimo, predstavnici auto-škola iz cele Srbije su 17. aprila održale protestnu vožnju ulicama Beograda, jer su nezadovoljni novim obavezama koje su propisane novim predlogom ZOBS-a, ali i pravilnicima koji su nedavno stupili na snagu.

Izvor: Blic, Auto Bild

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: