Šta vozi policija u Dubaiju?

Flota patrolnih automobila policije u Dubaiju bogatija je za Lamborghini Aventador. Pretpostavlje se da je reč o najskupljem policijskom vozilu na svetu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 11.04.2013.

16:04

Default images

Policijskim snagama neophodni su brzi i snažni automobili kako bi mogli da održe korak sa motorizovanim prekršiocima zakona. Izbor ovih vozila razlikuje se od države do države, a policijske snage nabavljaju patrolne automobile u skladu na svojim potrebama ali i budžetom koji im je na raspolaganju.

Jedno od retkih mesta na svetu gde ne postoji problem sa nedostatkom novca za nabavku policijskih vozila je i Dubai. Ako se u obzir uzme i vozni park mnogih bogatih stanovnika ovog grada, može se reći da policija Dubaija ima opravdanje za kupovinu patrolnog Aventadora.
Foto: speeed.com
Kada se budu upuštali u jurnjavu za vozačima koji prekrše zakon, policajcima će na raspolganju biti automobil koji u serijskoj verziji ispod haube ima V12 atmosferski motor sa 700 ks.

Pomoću njega serijski Aventador iz mesta do stotke stiže za 2,9 sekundi, dok njegova maksimalna brzina iznosi 350 km/h. Moguće je i da je policijska verzija unapređena, s obzirom na brojne civilne Aventadore koji krstare Dubaijem.

Pogledajte policijsku Lotus Evoru S koju voze italijanski karabinjeri.

Pogledajte kako izgleda nemački policijski auto iz snova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: