Automobili

Sreda, 03.04.2013.

11:58

Od Logana napravili kupe

Ekipa iz rumunskog auto-servisa AutoK9 napravila je prototip kupe verzije modela Logan. Za osnovu je poslužio Logan prve generacije, a upotrebljeni su i delovi modela Hyundai Coupe.

Izvor: B92

Default images

Vlasnik ovog rumunskog auto-servisa odlučio je da napravi prototip kupe varijante Dačije Logan kako bi demonstrirao tehničke mogućnosti svoje radionice.

Za izradu automobila mehaničari su iskoristili šasiju i karoseriju prethodne verzije Logana, na koje su montirali vrata i krov sa Hyundaija Coupe.

Nakon toga, spušteno je oslanjanje i instaliran novi izduvni sistem, a za kompletan utisak, kabina je opremljena sportskim sedištima i sportskim volanom.
Interesantno je da Logan Coupe nema kvake na vratima, već se ona otvaraju pomoću daljinskog upravljača, kao i poklopac prtljažnika.

AutoK9 dodao je još neke estetske detalje, poput posebnih branika, aerodinamičkih dodataka na pragovima, zatamnjenih farova i stop svetala, krovnog prozora, hromiranih završetaka na izduvnim cevima.

Što se tiče pogonskog agregata, on nije dorađen, tako da se ispod haube i dalje nalazi standardni 1.4 litarski benzinac koji razvija 75 ks.
Ekipa mehanièara AutoK9 pored Logana Coupe i Logana Cabriolet
U radionici AutoK9 kažu da ih je čitav projekat koštao 10.000 evra i da im je za modifikaciju Logana u kupe bilo potrebno mesec dana.

Inače, vest o ovom rumunskom servisu prvi put je dospela u medije 2010, kada su na sličan način prepravili Logan sedan u kabriolet sa dvoja vrata.

Pročitajte više o novoj generaciji modela Dacia Logan/Sandero/Stepway.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: