Eminem i Audi: Dogovor van suda

Nemačka auto-kompanija i američki reper postigli su dogovor u vezi sa "problematičnom" reklamom za Audi A6 Avant u kojoj su protivpravno korišćeni delovi Eminemove pesme "Lose Yourself".

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 02.08.2011.

08:13

Default images

Najpre je Chrysler tokom Superbowla ranije 2011. godine emitovao reklamu za model 200 sa Eminemom u glavnoj ulozi, dok se u pozadini čuje njegova pesma "Lose Yourself".

Nedugo zatim pojavljuje se reklama za novi model iz Audija, koja ne samo da traje isto kao i Chryslerova, nego koristi istu zvučnu podlogu i scene koje dosta podsećaju na američku verziju.

Eminemova diskografska kuća Eight Mile Style odmah je najavila tužbu protiv Audija, ali i zahtev za prekid emitovanja reklame.

Dva meseca kasnije, dogovor između dve strane postignut je van suda.

Iako uslovi dogovora nisu zvanično objavljeni, priča se da je Audi pristao da pomaže gradu Detroitu u humanitarnim projektima.

Eminemova humanitarna organizacija "Marshall Mathers Foundation", Chrysler i Audi radiće zajedno na brojnim humanitarnim projektima u Detroitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: