Automobili

Ponedeljak, 15.08.2011.

10:08

Jeremy Clarkson unajmljuje vozače?

Da li Jeremy Clarkson uopšte vozi u Top Gearu? To je pitanje koje se ovih dana često postavlja u britanskim tabloidima, nakon što je Daily Mail objavio komentar neimenovanog čoveka koji ističe da je 80 odsto vožnje u ovoj emisiji zapravo delo profesionalnih vozača.

Izvor: B92

Default images

Daily Mail naveo je da je "vozač Formule 3 Aaron Scott samo jedan od mnogih vozača koje je BBC unajmio da vozi umesto Clarksona, Richarda Hammonda i James Maya".

"Top Gear se oslanja na profesionalne vozače više nego što se misli", kaže ovaj izvor. "Rekao bih da je 80 odsto vožnje u emisiji delo profesionalaca, ali je u režiji namešteno da izgleda kao da Jeremy vozi. Tako je već godinama. Činjenica je da su prezenteri u Top Gearu samo prezenteri. Oni nisu profesionalni vozači, i ne treba im dati da rade nešto što bi eksperti uradili bolje, brže i iz jednog pokušaja".

U centru kontroverzne priče je snimak emitovan 2008. godine na kome Clarkson Lamborghini Murcielagom postiže brzinu od 333 km/h.



Još jedan neimenovani čovek izjavio je za Daily Mail: "To je Aaron postigao brzinu od 333 km/h, ne Jeremy".

Clarkson je na ove optužbe burno reagovao pa je časopisu Mirror rekao: "Sve tvrdnje da ja lažiram auto-testove u Top Gearu su krajnje gluposti".

BBC je stao u odbranu svoje zvezde, pa je u zvaničnom saopštenju navedeno da "sve vratolomije koje vidite u Top Gearu Clarkson sam izvodi".

Šta vi mislite: da li Clarkson unajmljuje vozače ili sve sam vozi?

Saznajte zašto Tesla Motors tuži Top Gear

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: