Šeik izgradio najveći Jeep na svetu

Šeik Hamad bin Hamdan Al Nahyan toliko voli automobile da je Mercedesov 500 SEL naručio u sedam različitih (duginih) boja kako bi svaki dan u nedelji vozio drugi automobil, a poznat je i kao vlasnik najvećeg Dodge pick upa na svetu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 07.05.2010.

09:37

Default images

Kolekciji od dvesta automobila bogati šeik pridružio je još jednu neobičnu kreaciju – repliku Willys Jeepa koja je četiri puta veća od originalnog automobila.

Automobil je visok 6,4 metara, teži 4,4 tone i ima motor koji ga pogoni na kraće udaljenosti. Performanse motora nisu poznate, a automobilom se upravlja iz kokpita skrivenog iza rešetke hladnjaka.

Baš kao i stariji brat Dodge, novi Jeep u unutrašnjosti skriva klimatizovane spavaće sobe, kuhinju i kupatilo ali ima i kuku kojom vuče još jednu neobičnu šeikovu kreaciju – stambenu, motorizovanu repliku globusa koja je u odnosu na našu planetu izrađena u razmeri 1:1.000.000.

Izvor - T-Portal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: