Nova Fiesta stiže u prodajne salone / FOTO

Šesta generacija Fordovog najprodavanijeg modela pojaviće se na evropskom tržištu tokom leta. Po prvi put Fiesta će biti dostupna i u "kros" verziji.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 29.06.2017.

09:21

Nova Fiesta stiže u prodajne salone / FOTO

U proteklih 40-ak godina Fiesta je važila za jedan od najpopularnijih malih automobila u Evropi. Novi model, koji će početi da se prodaje ovog leta, ima zadatak da ponovi uspeh svojih prethodnika.

U ponudi će biti modeli sa 3 i 5 vrata, i sa 5 paketa opreme: Titanium, sportski naglašeni ST-Line, luksuzni Vignale, Style i pomenuta "kros" varijanta koja će se prodavati pod oznakom Active.
Fiesta Active
U odnosu na ostale verzije automobila, najviše se izdvaja Fiesta Active, zahvaljujući nešto višem odstojanju od tla, ali i karakterističnim dodacima koji krase ovu vrstu automobila - zaštitnim elementima na donjim delovima karoserije i branicima, kao i krovnim šinama.

Među doplatnim opcijama nove Fieste ističe se i veliki panoramski krov, koji ovom automobilu pruža potrebnu dozu luksuza.
Ford se potrudio da značajno unapredi i unutrašnjost vozila, pa je enterijer sada dopadljiviji i znatno moderniji u poređenju sa prethodnikom.

Osim poboljšanja na estetskom planu, unapređen je i kvalitet materijala kojima je obložena kabina nove Fieste.
Komandna tabla oblikovana je "od nule". Ventilacioni otvori izgledaju elegantnije i skladnije, baš kao i centralna konzola koja je svedenija, sa manjim brojem i boljim rasporedom dugmića.

Pored ekrana dijagonale 6,5 inča, kupcima je na raspolaganju i opcioni osmoinčni ekran multimedijalnog SYNC 3 sistema.
Ford se pohvalio i brojnim elektronskim sistemima asistencije, koji treba da poboljšaju bezbednosne karakteristike ovog malog automobila.

Spisak opreme, između ostalog, obuhvata tehnologiju za prevenciju sudara sa sistemom za detekciju pešaka na putu, zatim asistenciju prilikom parkiranja, adaptivni tempomat, sistem koji otkriva vozila u mrtvom uglu i upozorava vozača na ista, tehnologiju za održavanje automobila u okvirima vozne trake kojom se kreće...
Kupci će moći da biraju između nekoliko benzinskih i dve dizel verzije.

Osnovni model za pogon koristi trocilindarski 1.1 litarski benzinski agergat, koji se može naručiti u varijanatama sa 70 ks i 85 ks.

U ponudi će biti i višestruko nagrađivani turbo punjeni trocilindraš, 1.0 EcoBoost i to u opcijama sa 100 ks, 125 ks i 140 ks. Snaga se prenosi pomoću novog šestobrzinskog manuelnog menjača ili opcionog šestostepenog automatika.
Početkom 2018. u prodaji će se pojaviti sportska Fiesta ST opremljena trocilindarskim 1.5 EcoBoost agregatom. Ovaj motor proizvodi 200 ks i 290 Nm, a snaga se prenosi na prednje točkove pomoću šestobrzinskog manuelnog menjača.

Automobil je nešto startniji od prethodnika, za ubrzanje 0-100 km/h potrebno mu je 6,7 s.
Na raspolaganju će biti i 1.5 litarski TDCi dizelaš. Bazična verzija nudi 85 ks, a snažnija 120 ks.

Cene nove Fieste u Srbiji biće poznate kada ovaj automobil stigne na naše tržište.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: