Jeep Renegade ubedljiv na testu bezbednosti

Novi najmanji Jeep dobio je 5 zvezdica na EuroNCAP testiranju zahvaljujući oceni 87% za zaštitu odraslih putnika, 85% za zaštitu dece u automobilu, 65% za zaštitu pešaka i 74% za elektronske sisteme asistencije.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 16.12.2014.

09:39

Default images

Jeep Renegade standardno je opremljen sa 6 vazdušnih jastuka - prednjim za vozača i suvozača, bočnim za prednja sedišta i zavesastim na prozorima za sva sedišta, kao i ESC (elektronska kontrola stabilnosti) sistemom sa ERM (elektronski sistem za ublažavanje naginjanja) funkcijom.

Dobrom rezultatu na EuroNCAP testovima sudara doprinela je konstrukcija karoserije koja je izrađena od čvrstih, ultra-čvrstih i sinterovanih čelika.
Foto: EuroNCAP
Da bi automobil zadovoljio potrebne bezbednosne standarde, najpre je tokom razvoja modela korišćena virtuelna simulacija.

Zatim su vršeni i fizički testovi na prototipovima u više od 100 test-sudara uzimajući u obzir različite tipove udarca (čeoni, bočni, prevrtanje, sudarod pozadi i obaranje pešaka), kao i različite brzine pri kojima može doći do sudara i različite fizičke karakteristike putnika.
Foto: EuroNCAP
Kada je reč o sistemima asistencije, jedan od opcionih uređaja dostupnih na ovom modelu je Forward Collision Warning-Plus sistem automatskog kočenja sa upozorenjem na mogućnost čeonog sudara, koji koristi radar i video senzore kako bi utvrdio da li automobil prebrzo prilazi nekoj prepreci ili drugom vozilu.

U takvim slučajevima sistem upozorava vozača ili mu pomaže u izbegavanju sudara ili ublažavanju posledica sudara.

Takođe, Renegade može biti opremljen i Lane Sense Departure Warning-Plus sistemom za upozorenje na promenu trake i Blind-spot Monitoring stemom za praćenja vozila u mrtvom uglu.

Vozili smo: Jeep Renegade

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

14 h

Podeli: