Priča o napuštenom BMW-ovom salonu

U Kanadi, tačnije u Ontariju, nalazi se napušteni salon i zastupništvo BMW-a iz 1988. godine koji sve ove godine stoje "netaknuti". Od poda do plafona sve je onako kako je bilo osamdesetih godina prošlog veka.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 13.08.2011.

11:17

Default images

Ovaj salon pune 23 godine stoji netaknut, a sve u njemu kao da je zaustavljeno u vremenu; od salonskih vozila, enterijera i servisa. Prostor se inače čisti i održava.

Salon je uređen u stilu osamdesetih godina prošlog veka. Međutim, ono što najviše privlači pažnju su dva modela BMW-a, koji sve te godine stoje "nataknuti" i uglancani. Reč je o modelu 635csi bele boje i modelu serije 5 E28.
Zna se da je ovaj salon 1988. godine zatvoren, jer je vlasnik izgubio licencu. Nakon toga, otvorio je novi salon u Torontu, a ovaj nikada nije prodao, zatvorio ili preselio. Komšije pričaju da u servis često dolazi čovek u crnom BMW-u, ali nije poznato da li je reč o vlasniku.

Međutim, ubrzo nakon što je svet obišla priča o "ukletom" zastupništvu BMW-a u Kanadi, saznaje se da iza svega toga stoji čovek u svojim ranim šezdesetim, koji vozi svetlo plavi 733i.
On je izjavio da "morate biti ludi kao on, da biste uživali u posedovanju ovakvog mesta". Zatim je dodao da ga glasnine ne zanimaju.

A ljudi pričaju da je ovo zastupništvo zatvoreno 1988. godine i da vlasnik sve ove godine održava taj prostor jer se nada da će jednog dana ponovo pokrenuti posao.
"Međutim, u ovom momentu, zgrada je zanimljivija kao istorijski spomenik BMW-a, nego kao prodajno mesto", mišljenje je automobilskih novinara.

Tu misterijama nije kraj, jer pored salona, postoji i podzemni nivo u koji se ulazi iz dvorišta.

Pogledajte šta se nalazi "iza" ovog salona

Fotografije - Jalopnik

Rađanje BMW-ove Serije 3 u 4 minuta

BMW i3 electric i i8 Plug-In hibrid

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: