Automobili

Petak, 29.01.2016.

14:58

BG: Od 1. februara plaćanje parkinga po minutu

Od ponedeljka 1. februara korisnici zonskog sistema parkiranja i SMS parkirališta u Beogradu moći će da plate parking po utrošenim minutima, pomoću START-STOP aplikacije, a ne samo po satu, kako je to do sada bio slučaj. Takođe, putem ove aplikacije moguće je i plaćanje parkiranja za više vozila istovremeno, u bilo kojoj zoni.

Izvor: B92

BG: Od 1. februara plaćanje parkinga po minutu
Foto: B92 arhiva

Na ovaj način, naplata parkinga biće pravednije regulisana s obzirom da će vozače parkiranje u zoni koštati onoliko koliko su ga zaista i koristili. Treba napomenuti da će usluga plaćanja putem SMS poruke, po satu parkiranja, i dalje biti dostupna.

Aplikacija se za Android operativni sistem preuzima sa Google Play Store, za iOS operativni sistem sa Apple servisa – AppStore, a moguće joj je pristupiti i pomoću Internet pretraživača odnosno START-STOP WEB portala https://startstop.parking-servis.co.rs.

Pristup aplikaciji podrazumeva zaključenje ugovora o korišćenju sa "Parking servisom" i može se sklopiti u poslovnicama Korisničkog servisa, koje se nalaze u Kraljice Marije 7, Starine Novaka 22 i Mileševskoj 51, u Beogradu.

Pravo potpisivanja ugovora imaju domaća fizička i pravna lica sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda, sa vozilom u vlasništvu, pod uslovom da nemaju dugovanja prema tom preduzeću na ime izdatih naloga za plaćanje dnevnih parking karata.

Fizička lica prilikom potpisivanja ugovora treba da dostave na uvid ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu. Pravno lice treba da dostavi dokaz o registrovanom sedištu firme na teritoriji grada Beograda, kao i da isto nije u postupku stečaja, likvidacije ili restrukturiranja i da ima vozilo u vlasništvu ili da je korisnik vozila upisan u saobraćajnu dozvolu.

Prilikom potpisivanja ugovora, korisniku se dodeljuje korisničko ime i lozinka, koju je korisnik obavezan da promeni odmah posle prvog pristupa aplikaciji. Dodatne informacije o zahtevu za korišćenje aplikacije, kao i uslovima i načinu korišćenja, možete naći na sajtu "Parking servisa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: