Vesti -

Posle skandala sa kampanjom, iz Zare opet stigle uvrede na konto Palestine

Dizajnerka Zare Vanesa Perilman, ponovo je na udaru kritika zbog poruke koju je poslala palestinskom modelu Kaheru Harhašu 2021, koji redovno pokazuje podršku svojoj zemlji na društvenim mrežama.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Shutterstock/valerii eidlin
Foto: Shutterstock/valerii eidlin

"Možda da su vaši ljudi obrazovani, ne bi digli u vazduh bolnice i škole u ​​Gazi koje je Izrael finansirao. Izraelci ne uče decu da mrze niti da bacaju kamenje na vojnike kao što je vaš narod", napisala je ona u privatnoj poruci.

Ona je dodala da nikada neće prestati da brani Izrael i da Harhaš "objavljuje članke koji su snovi". Nakon toga, Harhaš je podelio fotografije poruka u kojima ona traži njegov oproštaj.

„Moja deca dobijaju pretnje smrću. Osećam se užasno. Ovo nisam ja. Tako mi je žao. Zaista se nadam da možete da mi oprostite“, napisala je ona.

Zara je tada objavila izjavu u vezi sa Vanesinim sramotnim porukama.

„Osuđujemo ove komentare koji ne podržavaju naše vrednosti međusobnog poštovanja i žalimo što su nekoga uvredili“, napisali su.

Podsećanja radi, kampanja nove kolekcije Zare, naišla je na brojne kritike jer su u njoj mnogi prepoznali povezanost sa stradanjem Palestinaca i pozvali na bojkot.

Promotivne fotografije za kolekciju jakni pod nazivom Collection 04 uključuju modele koji poziraju u zimskom okruženju, ali sa dodacima za koje su korisnici društvenih mreža pronašli vezu sa ratom Izrael-Hamas i stradanjem palestinskog naroda.

scenografija u kojoj manekenka pozira u zatvorenoj kutiji dok je ispred nje ljudska figura umotana u beli najlon nije naišla na odobravanje.

Mnogi su to povezali sa dešavanjima u Palestini, gde su ovakvi prizori umotanih tela svakodnevna pojava. Kampanja takođe sadrži kamenje, ruševine i kartonski izrez koji je neke podsetio na mapu Palestine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 223 idi na stranu