Vesti -

Husa o filmu o Džeju: "Plakao sam dok sam čitao scenario" VIDEO

Film o legendarnom pevaču Džeju, čija je životna priča i više nego inspirativna premijerno će biti prikazan 16. januara.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Film prati period od njegovog detinjstva, momačkih dana na Dorćolu, pa sve do početka devedesetih i njegovih prvih koncerata.

O tome kako je bilo tumačiti ulogu Džeja pričao je umetnik Husein Alijević Husa, koji i tumači lik Džeja, a o tome kako je bilo pisati scenario govorio je Stefan Bošković scenariste filma "Nedelja".

"Ja sam u ovaj projekat ušao krajem prošle godine. Znao sam da to mogu, znao sam kakvim kapacitetom raspolažem, jer sam i muzičar i pevač, a pored toga, poznavao sam Džeja dugi niz godina. Bez obzira na to što nisam profesionalni glumac, znam šta je kadar, i znao sam da mogu da se snađem u tome. Pored toga, i filmska produkcija se potrudila da mi još više pomogne", navodi Husa.

Ovaj poznati umetnik navodi i da mu je u pripremi uloge dosta pomogao i glumac Ivan Jevtović.

"Ja sam potpuno spreman ušao u projekat. Međutim, ono na šta nisam bio spreman je ta moja neka emocija koju sam svaki dan nosio na snimanje. Emocija je bila izuzetno velika i jaka zato što se radilo i o Džeju ali i o mom životu, koji se tu dosta preplitao. I Futa i Marina, i Džej, to su sve ljudi koji su vezani za moje detinjstvo", vrlo emotivno prepričava Huso.

Stefan Bošković, scenarista filma "Nedelja" se takođe osvrće na minuli period i intezitet rada na filmu koji će uskoro ugledati svetlost dana.

"Mi smo intezivno radili na ovom filmu, i sada to videti na velikom platnu, pred publikom, jeste poseban osećaj."

Koliko su se zapravo oslanjali na biografske činjenice, na intimne detalje?

"Verodostojno smo se bavili istinitim događajima, i ukoliko se to može u procentima izraziti, u pitanju je 95 odsto. Fikcijom smo rešavali neke vremenske razlike. Film je zaista zasnovan na istinitim događajima. Ja sam se bavio istraživačkim radom, koji mi je do sada jedan od najzanimljivijih."

Na samom snimanju filma bilo je izuzetno emotivno, što potvrđuje i sam Husa.

"I pre samog snimanja, kada sam prvi put čitao scenario koji je Stefan napisao, ja sam na svakoj trećoj stranici plakao, čitajući isti taj scenario. Iako je meni bliska ta priča, mnogo je emocija bilo. Marina Tucaković je nas spojila sa Džejom...", sa osmehom na licu govori Husa.

"Ja sam u kontaktu sa Marijom, Džejevom ćerkom. Bilo mi je bitno da oni osete da ću ja to doneti na pravi način. Ja Džejevu porodicu doživljavam kao svoju. Njegove ćerke, i Marija i Ana osećaju najveću prazninu. Njima fali najviše. Ja sam u kontakrtu sa njima, i nadam se i verujem da će osetiti zadovoljstvo i da će biti ponesno jer ga donosimo na veliko platno".

Film donosi urbani deo Beograda, kraj 70-tih i početak 80-ih. U filmu se prikazuje odnos između Džeja, brata i drugara, kao i sva dešavanja oko njih.

Kako je čitav razgovor tekao, pogledajte u video prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 223 idi na stranu