Vesti -

Glumica progovorila o prekršaju zbog kog je bila u zatvoru: U tome sam videla jedini izlaz

Glumica Felisiti Hafman, našoj publici najpoznatija po ulozi Linet Skavo, u seriji "Očajne domaćice", 2019. godine provela je 11 dana iza rešetaka pošto je dala 15.000 dolara Vilijamu Riku Singeru za falsifikovanje ćerkinog testa (SAT) za upis na koledž.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstock/DFree
Foto: Shutterstock/DFree

Felisiti Hafman je o ovom slučaju tek sada otvoreno pričala u javnosti, a u svoju odbranu rekla je da se na taj potez odlučila misleći da nema drugog izbora.

"Narod pretpostavlja kako sam u sve ovo ušla tražeći način da prevarim sistem, sastajući se s kojekakvima po slepim ulicama, ali nije bilo tako. Sarađivala sam sa izuzetno cenjenim savetnikom, čije je ime Rik Singer. Godinu dana je to trajalo i ja sam mu verovala. On (mi) je preporučio programe, tutore, vodio se kao ekspert, a posle te jedne godine mi je kazao: „Ćerka ti neće upisati nijedan željeni fakultet", prisećala se Felisiti za „ABC-7 Eyewitness News", dodajući kako je tu njegovu procenu uzela zdravo za gotovo i nije bilo razloga da ikad posumnja u njegovu reč.

"Kada je polako, ali sigurno, počeo o prevari (da priča), delovalo je kao... Znam kako će ovo da zvuči, ali u ono vreme, bila sam uverena da je to moja jedina opcija da detetu dam budućnost. Posle je došla i ta 2020. godina, da, ali onda, osećala sam da ću ispasti loša majka ukoliko joj na taj način ne pomognem. I zato sam to uradila. Za ćerkino bolje sutra, prekršila sam zakon", pričala je dalje glumica, koja mezimici Sofiji nije kazala ni reči o ovome.

Dogovor koji je sklopila s Rikom je čuvala samo za sebe, ali priznaje da se premišljala kada ju je vozila na polaganje.

Foto: Shutterstock/Kathy Hutchins
Foto: Shutterstock/Kathy Hutchins

"Pitala me je: „Možemo li posle na sladoled? Mnogo se plašim. Šta bismo mogle da radimo, a da je zabavno?" A ja... Sve što mi se motalo po glavi je: „Samo se vrati, okreni volan i vrati se odakle si i došla". Na moju ogromnu sramotu, nisam to uradila", otvorila je dušu glumica koja je tada priznala krivicu i sudiji u pismu naglasila da je ćerkina budućnost sve o čemu je razmišljala.

"Što sam to uradila, stalno sam pitala sebe. Zašto sam pristala na prevaru, obmanu, kršila zakon po cenu sopstvenog integriteta. Šta je mene na to nateralo? Kako sam mogla tako da bacim svoja moralna uverenja, zdrav razum?", delić je tog pisma, koje je svojevremeno preneo „Pipl" (People) kad ga je dobio na uvid.

Podsetimo, glumica je provela 11 od 14 dana u zatvoru u oktobru 2019, a bila je osuđena i na 250 sati društveno-korisnog rada.

Godinu dana je živela pod nadzorom, a čitavu kaznu zvanično je odslužila u oktobru 2020. godine. Njen suprug nije snosio nikakve posledice, a mlada Sofija ponovo je polagala test i upisala je Univerzitet Karnegi Melon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 223 idi na stranu