Život

Četvrtak, 30.11.2023.

12:08

Glumci iz spota za predizbornu kampanju otkrili kakav je bio predsednik na snimanju FOTO/VIDEO

Spot za kampanju sa nazivom "Seljaci" predstavljen je sinoć javnosti.

Izvor: Alo.rs

Glumci iz spota za predizbornu kampanju otkrili kakav je bio predsednik na snimanju FOTO/VIDEO
Foto: Privatna arhiva

U spotu vidimo dvojicu muškaraca sa sela koji u lokalnoj kafani pričaju o ekonomiji, zdravstvu, infrastrukturi, kao i politici.

Dok je mlađi muškarac pesimista, stariji čovek je optimističan i pun znanja, a svojim osobinama oni prilično podsećaju na kultne likove Paju i Jareta. O poređenju sa čuvenim glumačkim duom i tome mogu li oni ikada stići njihovu popularnost, ali i iskustvima sa snimanja ove kampanje razgovarali smo sa glumcima Srećkom Janićijevićem i Miroslavom Mandićem, koji tumače glavne likove.

Na poređenje sa legendama, na početku, Mandić se isprva nasmejao, pa kratko prokomentarisao:

- Duo je dobar, ali teško da ćemo ih sustići, mada ličimo, ja na Paju, a Srećko na Jareta, rekao je on za Alo.

U ovom ostvarenju imali smo prilike da vidimo i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, a o tome kako je snimajući dan sa njim prošao, govorili su glumci Srećko i Miroslav. Kaže da su, što i nije baš često slučaj, uslovi za snimanje bili na zavidnom nivou - počev od hrane, usluge, i ekipe, te im posao nije teško pao.

- Za većinu članova ekipe snimanje može da bude veoma naporno, bilo da se snima film, serija ili predizborni spot... Bilo da se radi napolju ili u nekom objektu, zna da bude napeto od samog dolaska na lokaciju. Kako sam ranoranilac, bio sam na setu - restoranu, u kome snimamo nekoliko spotova, već oko 07.00 sati. Restoran je nadaleko poznat po kvalitetnoj hrani ali i izboru vrhunskih pića. Veći deo ekipe stigao je i mnogo ranije, i pre prve jutarnje kafe užurbano su postavljli set, kamere, rasvetu... Kostimografkinja, sa svojom ekipom, postavila je već, na štendere, brdo kostima - za sve one koji će biti ispred kamere. Sačekavši da se sve skocka, naša producentkinja je celokupnu ekipu pozvala na doručak - švedski sto, koji je takođe bio više nego sjajan i obilan. Mislim da niko nije imao nikakvu primedbu, jer ketering, na svakom snimanju, može da donese kvalitet više poslu oko koga smo se okupili - prepričavao je svoje utiske Miroslav.

- Kako smo u relativno kratkom vremenskom roku uspešno snimili dobar deo scena bez predsednika Republike Aleksandra Vučića, pre svega zahvaljujući sjajnoj ekipi profesionalaca pod vođstvom naše producentkinje iz Mosquito ADV produkcije, ostalo nam je još da sačekamo predsednika, kako bismo sve to ponovili i sa njim. Precizan kao i uvek, stiže na vreme. Srdačno se pozdravlja sa svim članovima ekipe, i krećemo da radimo. Atmosfera kakva se samo poželeti može... Primećujem da je dobro pripremljen i više nego profesionalan, i u ovom poslu – kao i u svemu ostalom što radi. Relativno brzo smo završili snimanje svih predviđenih scena, tako da smo se nešto vremena družili sa predsednikom uz nadaleko čuveno pečenje - prisećao se glumac.
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
- Nakon pozdravljanja i po nekog fotografisanja sa predsednikom, koji je nastavio sa svojim dnevnim obavezama, ekipa je ostala i na gala ručku u restoranu. Ono što bih istakao je da bi ovakvu ekipu profesionalaca svako poželeo, počevši od reditelja, producenta, snimatelja, pa sve do vozača koji su nas strpljivo čekali da nas razvezu po Beogradu... - zaključio je Mandić.

Uzbuđenje što je imao prilike da upozna predsednika nije krio ni Srećko Janićijević. - Spot je pravljen povodom kampanje i rado sam prihvatio da učestvujem u ostvarenju. Apolitičan sam i, iskren da budem, nisam imao neka očekivanja. Upravo zbog toga sam se jako prijatno iznenadio kada sam upoznao predsednika. Igrali smo šah i moram priznati, pobedio me je. Ispričali smo se i imao sam prilike da zaključim da je jako kulturan, normalan i priseban čovek. Mislio sam da će biti napetiji, ali oduševilo me je što je bio jako prizeman - rekao nam je Srećko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: