Vesti -

Novi filmovi i serije značajna prilika za mlade: Glumac iz spota sa predsednikom o sticanju iskustva

U Srbiji se snima sve više filmova i serija, te i sami glumci često ističu koliko je to značajno za profesiju. Ipak, dodano je to značajno za mlade glumce, koji tek krče svoj put.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

"Mladi glumci imaju sada dosta prilika da rade sa starijim i izgrađenim glumcima, što je važno za sticanje različitih iskustava", rekao je za B92.net glumac Srećko Janićijević.

Kako je naveo, glumačka scena u Srbiji je danas na izuetno visokom nivou i veruje da je još svetlija budućnost pred srpskim filmom i pozorištem.

"Nikada se više nije radilo i snimalo nego danas, to je dovelo do isplivavanja ozbiljnog kvaliteta na svetlost dana i smatram da je svetla budućnost pred našom kako filmskom tako i pozorišnom scenom. To je posebno značajno za mlade glumce”, priča Janićijević.

On je istakao da je privilegija i čast raditi sa kolegama, velikim imenima naše scene.

"Privilegija je raditi sa jednom Mirom Banjac koja je puna energije i života u njenim divnim godinama... uživati u profesionalnosti jednog Bode Ninkovića, talentu Slobode Mićalović... te stvari nemaju cenu i veliki su dar za svakog glumca“, kaže on.

Dodaje da mu često budu dodeljene uloge negativaca i da mu je sada lakše da uđe u takve uloge, dok bi mu veći izazov bio da igra „dobricu i finog momka“, jer kako kaže i u predstavama je često "zao čika“.

Svojim mlađim kolegama je upravo zato poručio da slede svoje snove i veruju u sebe.

"Najveći je greh gušiti svoj talenat i ne podeliti ga sa svetom, zato branite svoje snove“, rekao je Janićijević za B92.net

Ovaj mladi glumac našao se i u novom predizbornom sportu Srpske napredne stranke i stao je u kadar sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i istakao da je bilo vrlo prijatno na snimanju. On je u spotu jedan od dvojice muškaraca sa sela koji u lokalnoj kafani pričaju o ekonomiji, zdravstvu, infrastrukturi, kao i politici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 232 idi na stranu