Vesti -

Sintija Nikson štrajkuje glađu VIDEO

Sintija Nikson, zvezda serije Seks i grad, pridružila se demonstrantima ispred Bele kuće koji su tražili trajni prekid vatre u Gazi.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

57-godišnja glumica potvrdila je da će dva dana štrajkati glađu kako bi privukla pažnju na probleme sa kojima se suočavaju Palestinci koji su usled izraelske blokade ostali bez hrane i vode.

Ona je tokom demonstracija izjavila, prenosi Time, kako štrajkaju glađu da bi pokazali predsedniku Bajdenu šta se događa u Gazi te kako on ima moć da uspostavi trajni prekid vatre.

"Ništa od ovoga nije normalno. Ništa od ovoga nije rutina i ne može se dopustiti da se išta od ovoga nastavi", izjavila je Nikson.

"Ja sam majka jevrejske dece"

Ona je pokušala da stavi veliki broj poginulih Palestinaca u kontekst 20-godišnjeg vojnog angažmana SAD-a u Avganistanu, dok je takođe spominjala otprilike 1.200 Izraelaca ubijenih u Hamasovom napadu 7. oktobra. Predstavljajući se kao "majka jevrejske dece čiji su baka i deda preživeli Holokaust", rekla je:

"Za sedam nedelja Izrael je ubio više civila na malom pojasu zemlje nego što je ubijeno u 20 godina rata u celom Avganistanu. Umorna sam od ljudi koji to objašnjavaju govoreći da su civilne žrtve rutinski ratni danak. U ovim brojkama nema ničeg rutinskog. Ne postoji ništa rutinsko u vezi sa ovim smrtnim slučajevima."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 232 idi na stranu