Život

Utorak, 28.11.2023.

14:41

Baba Vangina predviđanja za 2024. mogla bi da promene svet: Najavila nezamislive katastrofe?

Vangelija Gušterova, poznata i kao Baba Vanga, nosila je nadimak "Nostradamus Balkana". Pred početak svake godine, njena predviđanja se ponovo čitaju, a evo šta je predvidela za 2024.

Izvor: B92

Baba Vangina predviđanja za 2024. mogla bi da promene svet: Najavila nezamislive katastrofe?
Foto: Sarayut Sridee/Shutterstock

Verovalo se da je Vanga, poznata kao "Nostradamus Balkana", imala izuzetnu sposobnost predviđanja budućnosti.

Međutim, ovo je teško proveriti jer je samo malo njenih "mudrih reči“ zaista zapisano.

Ali to nije sprečilo one koji veruju da stanu uz njena prilično neodređena predviđanja i proročanstva, koja su se uvek uzimala sa dozom rezerve.

Ono što je sigurno je činjenica da je Baba Vanga prorekla dosta toga što se "poklapa" sa pojedinim dešavanjima iz prošlosti.

Ona je takođe prorekla i dosta toga vezano za 2023. godinu, koja se uskoro završava. A tu su i predviđanja za godinu koja je pred nama.

Jedno od njih je uključivalo promenu Zemljine orbite, što znači da bismo mogli da se suočimo sa poplavom ili sledećim ledenim dobom, u zavisnosti od toga koliko će Zemlja biti udaljena od Sunca.

Pored toga, Baba Vanga je u svojim proročanstvima navodno navela i da će Vladimir Putin biti ubijen, ali i da će doći do brojnih medicinskih otkrića.

U njenim proročanstvima za godinu koja je pred nama stoji i da će Evropa doživeti porast terorističkih napada, kao i da će se navodno pojaviti razorno oružje.

U spisima o njenim proročanstvima za 2024. godinu stoji da će "velika zemlja" sledeće godine sprovesti testove ili napade biološkog oružja. Zastrašujuće prirodne katastrofe
Prema proročanstvu, mogli bismo da vidimo zastrašujuće prirodne katastrofe, pa čak i povećanje nivoa radijacije.

Ekonomska kriza i porast istočne moći
Baba Vanga je navodno rekla da će doći do ogromne ekonomske krize koja će uticati na globalnu ekonomiju 2024.

To bi moglo biti zbog faktora kao što su povećanje nivoa duga, dalje geopolitičke tenzije i premeštanje ekonomske moći sa Zapada na Istok.

Sajber napadi će biti jači i učestaliji.

Tehnološke revolucije
Vidovnjakinja je imala viziju i da će doći do velikog prodora u kvantnom računarstvu, prenosi History.co.uk .

Ako se ispostavi da je predviđanje istinito, 2024. bi mogla da pokaže kako moć veštačke inteligencije raste u društvu.

Napredak u medicini
Na kraju, ali svakako ne i najmanje važno, Baba Vanga je predvidela ono što bi moglo biti jedno od najboljih u oblasti medicine.

Prema njenim predviđanjima, sledeća godina bi mogla da bude godina novih lekova za neizlečive bolesti, uključujući Alchajmerovu bolest i rak.

Ona je, inače, "predvidela" događaje sve do 5079. godine, za koju smatra da će tada svet prestati da postoji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: