Život

Četvrtak, 28.09.2023.

09:06

Jedna greška joj je sve upropastila: Ova žena već 17 godina dokazuje da nije mrtva VIDEO

Medlin Mišel Karten poslednjih 17 godina mora da dokazuje da nije mrtva.

Izvor: B92, index.hr

Default images

Medlin Mišel iz Sent Luisa je još od studentskih dana morala da dokazuje kako je i dalje živa osoba, tad joj je čak bila uskraćena i finansijska pomoć jer se vodila kao mrtva.

Potencijalni zajmodavac joj je pokazao dokumentaciju u kojoj jasno piše da je ona mrtva, a Medlin se, kako kaže, od tada nalazi u noćnoj mori, bez ikakve pomoći Vlade.

Zbog te greške ona ne može da podigne kredite, da kupi stan, a iako se na sve načine trudi, nikako ne uspeva da ispravi to.

"To mi je zagorčalo život, u finansijskom smislu", objasnila je, dodajući kako joj je problem da zadrži posao: "Samo je pitanje trenutka kada će firma proveriti broj mog socijalnog osiguranja, a onda sledi otkaz. Jednostavno ne mogu zatvoriti platnu listu."

Medlin nije jedina koja se našla u ovakvoj situaciji, prema podacima Odbora za socijalno osiguranje, svake godine se i do 12.000 ljudi pogrešno navedu kao mrtvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: