Život

Petak, 22.09.2023.

10:41

Prvi put u istoriji: Održava se naučni simpozijum o uticaju Tejlor Svift

"Sviftpozium" će istražiti uticaj megazvezde na sve, od muzičke industrije do kulture i privrede

Izvor: index.hr

Prvi put u istoriji: Održava se naučni simpozijum o uticaju Tejlor Svift
Foto: Profimedia

U Australiji se sprema održavanje prvog svetskog međunarodnog akademskog simpozijuma o uticaju pevačice Tejlor Svift, preneo je BBC.

"Sviftpozium" će istražiti uticaj megazvezde na sve, od muzičke industrije do kulture i privrede. Organizatori trodnevnog događaja nadaju se da će privući naučnike iz čitavog azijsko-pacifičkog regiona. Održaće se u februaru, iste nedelje kada Sviftova svoju rekordnu turneju Eras dovodi u Australiju.

Sviftova, koja je stekla slavu kao tinejdžerka, našla se u centru važnih kulturnih trenutaka i debata tokom svoje karijere. Ova 33-godišnjakinja je postala jedna od najplaćenijih i najnagrađivanijih umetnika svih vremena, što je izazvalo debatu o svemu, od striming honorara i vlasništva nad muzikom do mizoginije i kulture bojkota.

"Ona je pravi fenomen"

Uticaj njene Eras turneje je takav da je srušio sajtove za prodaju karata, stručnjaci su skovali novi trend "Sviftonomika", a određena mesta poput Viktorije u Australiji su požurila da reformišu zakone o preprodaji karata.

"Ona je pravi fenomen“, rekla je za BBC organizatorka Sviftpozijuma Dženifer Beket sa Univerziteta u Melburnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: