Život

Četvrtak, 21.09.2023.

18:43

Tužioci odlučili: Odustaju od žalbe na presudu u kojoj se navodi da Širan nije plagijator

Nakon čitave ujdurme, čini se da su oni koji su i pokrenuli čitav proves, odustali od istog.

Izvor: Tanjug

Tužioci odlučili: Odustaju od žalbe na presudu u kojoj se navodi da Širan nije plagijator
Foto: EPA/NIGEL RODDIS

Naime, naslednici muzičara koji je koautor pesme Marvina Geja "Let's Get It On" saglasili su se da odustanu od žalbe na presudu američkog suda kojom je britanski pevač Ed Širan oslobođen optužbi da je njegova pesma "Thinking Out Loud" ilegalno kopiran klasik.

U sudskom podnesku se navodi da će zadužbina autora Eda Taunsenda povući žalbu, što znači da se ona ne može ponovo podneti, prenosi Rojters.

Taunsendovi naslednici su tužili Širana, Vorner mjuzik i Soni mjuzik zbog navodnog kršenja autorskih prava 2017. godine, tvrdeći da je Širan u hitu iz 2014. godine kopirao "srce" klasika iz 1973. godine, uključujući melodiju, harmoniju i ritam.

Porota je nakon šestodnevnog suđenja u maju utvrdila da Širanova pesma nije povredila autorska prava Taunsenda, a britanski pevač je nakon suđenja rekao da će ta odluka pomoći u zaštiti kreativnog procesa za tekstopisce u Sjedinjenim Državama i širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: